2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
- Çalışmak bizi şu üç beladan kurtarır; can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk. (Voltaire)
- Her disiplinli çalışmanın birden çok ürünü vardır
- Dehanın %1'i ilham, %99'u terdir.(Edison)
- Ekmeğini terine batırıp yiyeceksin!
- Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir (Balzac)
- Okyanusu, suya bakarak aşamazsınız.
- Akıl, kavradığı ve inandığı her şeyi başarabilir.(Napolyon)
- Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. (Mustafa Kemal Atatürk)
- Kader bir şans oyunu değil, seçim sorunudur. Beklenecek değil elde edilecek bir şeydir.(William Jennings Bryan)
- Yaşamda hedeflenecek iki şey vardır, birincisi isteğini elde etmek, ikincisi ondan hoşlanmaktır.(Logan P. Smith)
- Başarı, parmaklar arasında kayan ince kum gibidir. Onu tutmak isteyen gece gündüz çabalar.(Stuart Sherman)
İkinci konuya buradan ulaşabilirsin
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →
Faydalı olacak, teşekkürler. :)
YanıtlaSilgüzel ,düşünülmüş sözler teşekkürler :) motivasyon konusunda eminim pek çok arkadaşın yaşadığı bir sorun vardır . ben de fazlaca yaşıyorum örneğin sayısal derslerde matematikte , fizikte art arda birkaç soru yapamayınca masanın başından kalkıp birkaç saat çalışmayınca ciddi bir soğukluk oluyor ve toparlanıp yeniden başlamak zor oluyor olsa da yapamayacağım düşüncesi hep aklında oluyor insanın . bu konuda neler önerirsiniz şimdiden teşekkürler . :)
YanıtlaSilHaha. Benim de çok yaşadığım bir şeye değinmişsin. Eveet, bir oturdum mu matematikten 100 soru çözerim, şu testler biter yani, evet iyi ohh. Dersin.. Oturursun ilk testi çözersin o tamam, sonra ikinci testte 3. soru var ya o 3. soru, yolda karşına çıkan ufak bir çakıl taşıdır, düşürmese de yavaşlatır. Bir sonrakini de yapamazsan, ona da takıldın mı işte o düşürür. Burada üç yol önereceğim sana hangisi daha yararlı oluyorsa onu yap.
Silİlki, o soruları bulana kadar uğraşmak. Ben bazen bir geometri sorusuna 1 saat harcardım, evet bir soruya bir saat. Ama bulurdum. Bulana kadar da inat ederdim, ama bulurdum sonuçta :) (Sınavda yapayım deme ha!)
İkincisi, o soruları geçmek, yapabildiklerini yapmak, konuya iyice ısınmak ve o sorulara tekrar geri dönmek. 2 seferde bulamıyorsan da başkasına sorman doğru olur, geometri hariç tabi, onda 3 kere bakacaksın.
Üçüncüsü de birer kez daha deneyip bir 10 dk mola vermen, iraden burada devreye girmeli, 10 dakikayı geçmemeli çünkü. O 10 dakikadan sonra gelip tekrar dener veya sonraki sorudan devam edersin. Bitince geri dönüş yaparsın.
Üçünden biri mutlaka çözer ;)
bu kadar iradeli olduğumu sanmıyorum :( ben genelde o 3. soruyu yapamayınca genelde o testin üzerinde yazan konu başlığından bile nefret edenlerdenim :) bir de takıldığım sorular artınca konuda eksik var deyip konuya dönüyorum ama bir faydası olmuyor tabi.. bir de hocalara sorulan soruları sonra silip ya da çözümüne bakmadan kendin tekrar çözüyor muydun ? bunun ciddi faydası var demişti bir hocam ama fena sıkıcı bir iş olduğu için başta uygulayıp sonraları bıraktım ben .
SilReçete verecek olsaydım üzerine İrade eksikliği yazardım. Bu önemli bir mesele vaktin varken iradeni kuvvetlendirmelisin.
SilBu arada evet kendim çözüyordum kendi sorularımı, çıkmazsa Whatsapp'tan veya dershanede soruyordum
öyle dememiştim tam olarak hocalara sorduğun tüm soruları baştan çözmeye çalışıyor muydun ? durum o kadar vahim yani :(
SilHayır, hocaya o soruyu zaten kafama oturtana kadar sorarım yani. Anlamadığım yeri hemen sorarım, beni ikna edemezse hoca başkasına sorarım ^^
SilAma anladığım soruları ne diye çözeyim bir daha :)
şu hoca anlatınca anlıyorum ama sonra çözemiyorum geyiği için işe yarıyor olabilir diye ama çürüttün bu tezi sanırım :)bir kaç hafta öncesine kadar istediğim yer bu yüzden olmadı diye bile düşünmüştüm :) neyse teşekkürler :)
Sil